tisdag 27 februari 2018

Övervakningskameror.

Vet inte hur stort behov av övervakningskameror vi har i Lidköping men några här och där kan väl inte skada.. Det tugget man blir trött på är när det talas om dessa kameror, är tjafset om "integritet"..
Den enda integriteten de inverkar på är de som t.ex. begår brott.. Vi andra kommer efter en period inte ens märka av dem.. Och det är oftast samma politiska konstellation som har integritet som ursäkt.. Kolla på Tunnelbanan i Stockholm, som har/hade ca 4 700 kameror och se vad de har hjälpt både mot brott och för folk i nöd..
Ingen vill väl ha en kamera som kan vridas mot sitt fönster där du bor och det är heller inte meningen med dessa utan att få en överblick om vad som hänt.. Flera butiker har kameror, tänker inte ens på att de finns där så varför skulle det vara mer kränkande att ha dem utomhus? Men det verkar som om de politiska mupparna som skriker på integritet fått börja tänka om lite.. Men än finns ett visst motstånd bland som i Skara där man säger ett "nja" om övervakningskameror..

Inga kommentarer:

Body shop

 med butik i Lidköping läggs ner.. Skönhetskedjan lägger ned verksamheten i Sverige.. En gång i tiden var man populärast i Sverige det var å...