torsdag 18 januari 2018

Etablering får motstånd igen.

Det verkar vara svårt i denna stad att försöka etablera något och denna gång är det ett lekland som får mothugg..
Först är det Länsstyrelsen som krånglar och sedan som med Lidens trädgårdshandel som skall ligga vid ett eventuellt Biltema så går företag in och vill stoppa det hela.. Lantmännen Reppe AB befarar att en ny detaljplan för det område där leklandet skall ligga på sikt kan rasera Lantmännens framtidsplaner..
Om farhågorna är befogade eller inte har jag ingen aning om, men hur länge framförhållning skall ett företag få ha tills man behöver sätta sina framtidsplaner i verket?
Bara för att det finns företag på platsen så skall väl inte all annan utveckling stå på stället marsch? Företagen som bygger skall få sitta i orubbat bo under all framtid, man kanske vill göra någon expansion och om det aldrig sker så skall i alla fall inte något annat få komma till platsen..

Naturligtvis är det mycket viktigt att se till företagens intresse så man kan expandera, dumt annars.. Företagen hävdar i området att deras verksamhet kommer att behöva flytta om kommunen får igenom sin vilja.. Det är väl lite väl starkt påstående, att ett lekland på området i befintliga lokaler skulle få den konsekvensen..
Om det sedan är lämplig plats för ett lekland får man väl ta hänsyn till genom studier.. Kanske t.ex. Reppe vill hyra den stora tomma lokalen?
Eller om det kan finnas en annan plats i stan för ett lekland som kanske inte Länsstyrelse och företag missunnar.. Det byggs ju flera företagshotell i stan kan man inte bygga ett "leklands-hotell" någonstans till rimlig kostnad.. AB Bostäder kan väl bygga och hyra ut..

Inga kommentarer:

Morsning och goodbye.

 Verkar som om de obemannade butikerna som poppade upp som svampar ett tag börjar få lite växtvärk nu.. För nu läser man om att flera får st...