fredag 20 oktober 2017

Smör.

Har alltid använt smör till matlagning men det blir tydligen till att ta sig en funderare i fortsättningen..
Mjölkbrist här och fettbrist i hela Europa. Nu rusar smörpriserna i höjden, visar en prisjämförelse. Det råder smörbrist i hela Sverige..

"Matpriskollen har undersökt prishöjningarna hos flera butikskedjor i förra veckan. Ica höjde mest. I undersökningen betonas att "när Ica-butiker nu höjer priset på Ica 500 gram smör med nästan 25 procent och Willys och Hemköp också höjer, då förstår man att det är allvar". Willys affärsidé har ju varit att ha Sveriges billigaste matkasse. Som ett exempel från Coop nämns i jämförelsen att deras eget smör i samma förpackningsstorlek höjdes från 28,95 kronor till 38,95..
Med Matpriskollens helt nya analysverktyg kan man nu följa prisförändringar i marknaden mycket bättre skrivs det..
Enligt undersökningen har priserna exploderat i den senaste veckan efter att Arla höjt priserna och flera andra leverantörer följer nu efter. I jämförelsen noteras att butikskedjorna passar på varandra och höjer smörpriserna olika mycket.."


Det är inget måste att använda smör till matlagning kan gå ner till att använda Milda margarin såvida inte det också är med i karusellen..

Inga kommentarer:

Willys.

 Tydligen så pyr det av missnöje i Axfood. Nu vädrar flera handlare kritik mot koncernens interna villkor – samtidigt anklagas ledningen fö...