torsdag 19 oktober 2017

Ånyo vår järnväg.

För femtioelfte gången så skrivs det om järnvägen som berör Lidköping och då Kinnekullebanan..
Man skriver om några kilometers ombyggnad av spåret mellan Håkantorp och Lidköping som "kanske" kommer att ske under nästa år.. Man skall kasta ut den "enorma" kostnaden om 45 miljoner kronor de närmaste åren för att se om det går att bygga om för högre standard skrivs det?? Det borde väl vara självklart att det krävs en uppgradering om standarden skall för4bättra, eller?
Det är nu klart att Västtrafik och Banverket kommer att göra de "försök" med ombyggnad som kommunerna längs Kinnekullebanan samstämmigt begärde i våras.. Det måste sitta hårt åt dem där som sitter på pengakassan..
Elektrifiering är inte inräknad, den kan kosta en miljard! Det skulle ta för mycket från det prioriterade skötebarnet "stambanan"..
Jag tror att finge höga vederbörande på de olika "verken" bestämma såg man helst att banan lades ned eller överlåts åt ideella organisationer som driver ånglok..

Inga kommentarer:

Mat för bantning!

 Skulle definitivt behöva gå ner runt 20 kg men att ta sig i kragen och göra det är nästan omöjligt.. Men råd finns det i massor därute: &qu...