söndag 17 september 2017

Hjärtinfarkter.

Varje år drabbas cirka 30 000 människor i Sverige av hjärtinfarkt.. Det är en av våra vanligaste dödsorsaker.. Bra och snabb vård är helt avgörande för chanserna att överleva..
I teorin ska det inte spela någon roll vilket sjukhus man hamnar på. Vården ska vara lika bra överallt. Men i praktiken råder stora skillnader. Det framgår tydligt av statistik från det nationella registret för hjärtvård, Swedeheart..
Värdet för index är ett slags betyg på hur bra sjukhuset är på att behandla hjärtinfarkt. Siffran baseras på ett tiotal olika faktorer. Fem faktorer som avser det akuta skedet av en infarkt är med i tabellen:
1. Öppnat kranskärl vid stor hjärtinfarkt.
2. Öppnat kranskärl vid stor hjärtinfarkt ­inom rekommenderad tid.
3. Kranskärlsröntgen vid liten hjärtinfarkt.
4. Rekommenderad behandling med blodförtunnande medicin.
5. Rekommenderad behandling med ACE-hämmare/ARB.
Siffror i rött innebär att sjukhuset inte uppnått Socialstyrelsens målvärde, alltså det som en lekman skulle kalla ”underkänt”..
När det står ”i u” i tabellen innebär det att det inte finns någon uppgift. Det kan bero på att sjukhuset haft få patienter..
Alla uppgifter gäller patienter under 80 år..


Klicka på bilden om ni vill ha den tydligare..

Inga kommentarer:

DLG ska spara.

 Sjukhussyndromet har nått skolan nu De la Gardie och när man skall spara drabbar det inga elever.. Det ska finnas tillräckligt med materia...