torsdag 14 september 2017

Dyrare lån!!

Såg att villapriserna i Lidköping stigit med tio procent på ett år och det är mycket.. Undrar hur stor marginal folk har?
Eftersom många har ganska stora bolån idag så märks det ofta i plånboken när räntan ändras. Om du har ett rörligt bolån på en miljon kronor, så blir det 10 000 kronor dyrare per år om räntan stiger med 1 procent.. Och man räknar att räntan skall stiga upp till tre procent på några år..
Tydligen tror inte folk på det eller så har de dessa marginaler att få 1-2000 kronor mer i räntekostnader i månaden.. Vi har haft nollränta länge nu och frågan är nu när Sverige går som tåget hur länge man stannar vid det..
I USA sjönk värdet drastiskt på husen och bankerna krävde in pengar för minskat värde på husen vilket gjorde att många fick lämna hus och hem.. Om bankerna har samma system i Sverige vet jag inte men om man börja kräva in värdeminskning på husen lär bankerna även här bli stora villaägare.

Inga kommentarer:

DLG ska spara.

 Sjukhussyndromet har nått skolan nu De la Gardie och när man skall spara drabbar det inga elever.. Det ska finnas tillräckligt med materia...