söndag 13 augusti 2017

Får kidnapparna något straff?

Ibland blir man undrande till formen av svensk "rättvisa".. Vi kunde läsa om en familj från västra Skaraborg som rövade(kidnappade) bort sin dotter men som togs av polisen..
Rövarna var pappan, mamman och de två bröderna där man får förmoda att det var den manliga delen som ansåg sig ha rätt till detta.. Flickan har sagt att hon var rädd för sin familj som hon menar planerade att gifta bort henne med en okänd man, vilket föräldrarna har förnekat.. Vilket visade sig att dessa figurer ljög om, varför skulle de annars kidnappa henne?..
I början av juli satte de sin ondskefulla plan i verket och försökte kidnappa den 17-åriga flickan, som var bosatt på hemlig ort efter beslut från socialtjänsten och förvaltningsrätten.. Tydligen utan att det minsta bry sig om vilka lagar som gäller i Sverige..
Nu väljer den "underdåniga tingsrätten" att släppa pojkarna som tolkas som att rätten anser att de är oskyldiga eller så kommer påföljden inte att bli fängelse.. Ändå har en av pojkarna medgivit att han lurat fram sin syster till Lidl i Söderhamn genom att skicka ett falskt Snapchat meddelande till henne från en syrisk tjej.. Men istället för att träffa en jämnårig tjej från Syrien blev 17-åringen överrumplad av sin bror och föräldrarna som kidnappade henne.. Då är väl för tusan denna pojke helt skyldig till att brottet kunde utföras!!

Men denna i detta fall den suspekta Tingsrätten ansåg att det inte längre fanns skäl till häktning, ett bevis på hur svensk rättvisa mellan varven slår knut på sig själv.. Åklagaren yrkade i sin slutplädering på fängelse i ett år och fyra månader för samtliga inblandade.. Det får väl betraktas som lindrigt, det är ju ett frihetsberövande och ett försök att tvinga in en människa i ett traditionellt/religiöst system med tvångsgifte som man fördömer här, men tydligen inte juridiken i form av Tingsrätten..

Domen väntas den 18 augusti.. Är rädd att det blir en besvikelse, att domstolarna är tillbaka i gamla spår att godta traditioner och religiösa normer långt ifrån vad vår demokrati kräver.. Utanpå domen så borde de utvisas när man inte lärt sig följa vad som gäller i landet man bor i..
Tänk vilket helvete de har givit en ung flicka och på råga på allt från sin egen familj, fy fan..

Inga kommentarer:

H&M igen.

 Vet inte vilken gång i ordningen där H&M planerar förändringar i butiks-systemet.. Nu är något på gång igen.. H&M redovisar ett kra...