onsdag 2 augusti 2017

Cykelstölder.

Antagligen har de flesta av oss någon gång blivit utsatt för cykelstöld.. Själv köper jag aldrig de riktigt dyra cyklarna delvis därför att jag inte behöver dem men också för att de är stöldbegärliga..
Det sägs att nu i augusti så ökar cykelstölderna.. Säsongen för cykelstölder brukar börja i april för att stadigt öka och i augusti når cykelstölderna sitt max..
- Det är en markant ökning för augusti månad vilket är årets högtid för cykelstölder. Det kan bero på att fler börjar skolan och väljer att cykla till jobbet, säger skadeförebyggare på Folksam.. Eller något annat!!
När jag köper en cykel så även om det inte är så hög prisklass på den så kostar den i alla fall såpass att jag alltid låter märka en nyinköpt cykel, gör det svårare om än inte omöjligt för den satans tjuven..
Försäkring är det inte mycket bevänt med har cykel några år på nacken då får du inte mycket.. Försäkringsbolagen uppskattar ett begagnat värde på din cykel när den blivit stulen, för att räkna ut din ersättning. Detta innebär att om din cykel blir stulen får du sällan ut mer än det så kallade begagnat värdet från din hemförsäkring, och en cykel kan tappa mycket i värde på bara ett par år. Det finns några bolag som värderar cykeln som ny i två år, kolla upp ditt..
Stöldskyddsregistret..
I detta register kan du för 199 kronor försäkra 100 föremål. Detta register använder du vid försäkringsärenden och registrerar du din cykel blir den spårbar för polisen om den skulle stjälas.. Att låta den som säljer cykeln till skriva ditt personnummer t.ex. på ramen måste väl också göra den spårbar och de flesta gör det utan extra kostnad..
Visserligen kan mindre nogräknade fila bort detta men köper du en cykel och ser att något är bort-filat, köp det inte, då föder det bara tjuvarna..
MEN.... Det finns..... Micromärken: Tusen micromärken med unikt ID penslas på cykeln. Märkena är i princip omöjliga att ta bort och bara ett märke är tillräckligt för att identifiera ägaren.. Och det borde väl slå ut allt det ovanstående..

Inga kommentarer:

Körkort!

 Numera tycks lite mer udda ting fylla medias artiklar.. Är det inte att systembolaget säljer mer alkoholfritt varför de nu gör det så läser...