torsdag 20 juli 2017

Vår sjukvård.

Vi kan till och från läsa i media om problem med överfulla förlossningsavdelningar runt om i Sverige.. Men man påstår från Skas att de har inga problem.. Semestertider till trots..
Man kan ju inte gärna peka på problem när man lägger ner "BB" i Lidköping för att det skulle bli så mycket bättre med ett centraliserat BB.. Vi skulle gått man o kvinna ur huset här i Lidköping för vårt BB som vi gjorde för akuten.. Där politikerna sa att det aldrig var någon fara för akuten, du milde..
Om avdelningen på Skas mot förmodan skulle få alldeles för mycket att göra den kommande tiden så hänvisar de till NÄL. Dit åker sedan länge Skaraborgare från till exempel Grästorp och Nossebro, förklarar man.. Men det är inte vanligt att Skas platser tar slut.. Jag vet även de från Lidköping som använder sig av NÄL.. Är ju samma skrot och korn av politiker som regerar över NÄL, men dit har det inte skett någon hysterisk flytt från Lidköping..
Nåväl, vi har nu en fungerande akutmottagning och ett någorlunda sjukhus, kunde varit värre.. Men vad dessa sjukvårdspolitiker har i beredskap vet vi inte.. Nu närmast är det i alla fall en höjning av sjukvårdstaxan om jag fattat det hela rätt i Västra Götaland..

Beslut: En enhetlig patientavgift på 300 kronor införs för besök hos samtliga yrkeskategorier på sjukhusens akutmottagningar. Idag betalar patienten 300 kronor för läkarbesök eller 100 kronor för sjukvårdande behandling..
Avgiften på 100 kronor för sluten psykiatrisk tvångsvård tas bort..
För besök hos specialistläkare i gynekologi höjs avgiften från 200 kronor till 300 kronor och likställs därmed med besök hos andra specialistläkare..
Patientavgiften för sjukvårdande behandling höjs från 80 till 100 kronor för besök hos arbetsterapeut och fysioterapeut inom Vårdval Rehab. För besök hos naprapat och kiropraktor är avgiften fortfarande 200 kronor..
Regionfullmäktige fastställer patientavgifter enligt förslag att gälla från 1 januari 2018..
Beslut: enligt förslag:
Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna reserverade sig mot beslutet till förmån för egna förslag..


Tja jag vet inte, men nog verkar kostnaderna för vår skröplighet krypa uppåt och fortfarande är vi de mest skattetyngda medborgarna i världen.. Vet inte vad som händer med kostnaden för provtagning på Labb, skulle det också höjas till 100 kronor blir det en rejäl ökning för många.. För då lär väl den övre gränsen för högkostnadsskydd också raka i höjden..
Bara misstanken om att sjukvårdspolitikerna skulle tafsa på vår akut med eventuell försämring som följd fick folk att se rött.. Jag brukar aldrig gå i demonstrationståg men här deltog jag..

Inga kommentarer:

DLG ska spara.

 Sjukhussyndromet har nått skolan nu De la Gardie och när man skall spara drabbar det inga elever.. Det ska finnas tillräckligt med materia...