tisdag 11 juli 2017

Bedragare i Lidköping.

Överallt i samhällets funktioner kan vi bli utsatta för bedrägerier även ute på gatan.. De flesta av oss är väl på det klara med att på internet härjar de kriminella..
Att man inte drar sig för att göra bedrägligt förfarande av handikappades problem vet väl flera också.. Nu varnar polisen varnar för våg av bluff-döva.. Lite lättare än att utge sig för att vara blind.. Detta är ett utbrett fenomen i många länder, när vi var i Indien blev vi varnade för den utbredda verksamheten som ligor hade för att lura av turister pengar med fejk-handikappade som lockbete och inte sällan var det barn..
Även på den lilla nivån som här i Lidköping förekommer detta.. Lidköpingspolisen fick info om att misstänkta bedragare rörde sig utanför både Systembolaget i Lidköping och i centrala Götene.. Och de är väl inte fasta där, kan det ha varit en svans av Power meet.. Ett av flera evenemang som alltid drar med sig en oönskad svans..
Naturligtvis skall du polisanmäla om du misstänker något.. Vill du ge bidrag till döva? Sätt in pengar på förbundets 90-konto.

Inga kommentarer:

Stadståget.

Undrar i princip varje år om turisttåget som utgår från Kronocampingaen och kör runt i stan genom Limtorget åter skall dammas av.. Idag kör...