måndag 26 juni 2017

Polisen

och deras resurser har vi hört mycket om ömsom ros ömsom ris och nu börjar semesterperioden även för poliser.. Det meddelas att vissa stationer stänger en tid under sommaren och då kan man inte erhålla sådant som pass t.ex. på de stationerna..
Det ansträngda personalläget inom polisen gör att många polisstationer runt om i landet håller stängt under semestern.. Har kollat lite i media och det verkar som om det är norra Värmland som drabbas hårdast då polisen i Region Bergslagen stänger merparten av sina receptioner under semestern i år, 27 av totalt 40.. Har inte läst eller hittat om det är några här i Västsverige som stänger, kollade stationen i Lidköping och så långt man kunde kolla öppettider där(15-juli) var det inte stängt..
Vad gäller Värmland sägs det att "det är servicen till medborgarna som drabbas.. Det vill säga hittegods, passhantering, vapeninlämning och tillstånd – inte den polisiära närvaron i länet.. Det återstår väl att se..

Totalt är det över 70 polisstationer som håller stängt i hela landet under vissa perioder i sommar. I polisområde Öst är det 16 kontor som sommarstänger, varav alla har öppet högst en dag i veckan..
I polisområde Nord stänger 17 poliskontor, varav 10 passreceptioner, under varierande tidsperioder. Det är ungefär lika många som tidigare år.. Men som sagt kan jag inte finna någon information om polisområde Väst..
Källa: Ekot.

Inga kommentarer:

Stadståget.

Undrar i princip varje år om turisttåget som utgår från Kronocampingaen och kör runt i stan genom Limtorget åter skall dammas av.. Idag kör...