fredag 16 juni 2017

Nya sjukvårdsavgifter.

Vet inte om Västra Götalands sjukvårdspolitiker har USA som förebild vad gäller sjukvård för man hugger till ordentligt vad gäller kostnader.. Val om ett år så kolla upp vilka partier som vill skinna er..
Nästa år fläskar nämnligen dessa politiker till med en ordentlig ökning för sjukvårdskostnader. Akutbesök hos en sjuksköterska kommer att höjas från 100 kr till 300 kr, räkna vad det blir i procent..
Insats av en ambulans 300 kr även om du inte behöver följa med..
Gynekolog från 200 kr till 300 kr..
Och den saftigaste höjningen.. Läkarkontakt via telefon eller digitalt från gratis till 300 kr..
Däremot tas tas avgifter för psykiatrisk tvångsvård bort..

Vad man undra om detta är ett led i att möta den svårighet att rekrytera personal som finns kanske att låta de sökande betala en del av kommande ökade kostnader för personal.. Då lägger man det på dem som har det behovet istället för på den ordinarie skattesedeln..
Alla som sällan behöver söka vård kanske kan gilla denna rejäla höjning, men man vet aldrig när det kommer en tid i livet när man behöver konstant vård av något slag..
Skall akuten bli en "lyxvara" i framtiden där vi som i USA behöver ha en extra sjukförsäkring? Jag lär klara mig men dagens unga kanske inte upplever den trygghet vi nu har.. För att komma hit till akuten kanske det behövs en försäkring..

Inga kommentarer:

Midsommar 2018.

Tydligen har vi haft vårt vackra varma väder för ingen kan väl påstå annat sedan vi upplevt sköna maj.. Nu är vi återbördade till det normal...