fredag 16 juni 2017

Nya etableringar.

Det var med förvåning man läste i tidningen att gymföretaget STC skall ta över Korpens lokal vid Rörstrand ovanför där Jysk en gång fanns..
De borde väl ha bedömt marknaden men på mig verkar det som om de konkurrerar med sig själva eller vill man ha monopol för Lidköping? Men detta var väl ingen komplett överraskning..

Men mer överraskande var uppgiften om en eventuell restaurang på nedre botten där Jysk fanns, otroligt att någon vågar sig på det konststycket i vår stad och runt centrum.. I bortre änden vad jag förstått där Jysk hade sitt lager skall KK Allround boxningsklubb husera efter de lämnat källaren i Wennerbergsskolans gamla lokaler..

Undra hur ansvariga för uthyrningen på Rörstrand tänker, "bara vi får uthyrt så skiter vi i vad som kommer"!!
De har ju redan flera matställen/fik i sitt område och godkänner eventuellt ett till.. Tror man centrum kan svälja hur många som helst?
Gör man inte rätt bedömning får man inom en framtid ännu mer kostnader om inte den satsningen bär sig.. Matnäringen och även i viss mån gymmen är en hård marknad med stark konkurrens.. Inte minst vad gäller mat/fika runt centrum, vi har inte 45 000 människor här än på ett antal år... Och undra vilken kapacitet alla dessa ställen runt centrum behöver? Hyrorna är inte precis billiga..

Inga kommentarer:

Midsommar 2018.

Tydligen har vi haft vårt vackra varma väder för ingen kan väl påstå annat sedan vi upplevt sköna maj.. Nu är vi återbördade till det normal...