torsdag 29 juni 2017

Nille upphör.

Man öppnade butiken Nille på Stenportsgatan runt 2014.. Där jobbar fem stycken enligt NLT.. Nu ca fyra år senare är sagan all.. För Nille i alla fall..
Det gäller samtliga butiker i Sverige, stängs från och med den 1 januari 2018. Och naturligtvis ägs de av ett riskkapitalbolag..
Nille ägs av det brittiska riskkapitalbolaget BC Partners. Nilles huvudkontor ligger i Norge..

Framförhållningen från 2014 räckte inte till för att man inte skulle öppna butiken där, där det fanns en skobutik innan.. Nu har man lite tid på sig från hyresvärden att hitta ny hyresgäst.. Det är fart på flytt av butiker i centrum, även Framnäs och nu Änghagen är drabbade.. Månne Lidköping ha ett dåligt handelsindex? År 2015 var handelsindex för Lidköping på 103 vilket betyder ett litet inflöde av kunder.. Under 100 då börjar det bli kris och Lidköping ligger farligt nära..

Framnäs skulle ju meddela om nya hyresgäster om det var i maj men det är knäpptyst och ute i Änghagen har det väl inte stått tomt så länge ännu..
Kanske Biltema kan vända på handelsindex för stan, om man får tummen ur arslet och börjar någon gång..

Inga kommentarer:

Fetta!

Vill man ha en specialdesignad registreringsskylt kostar det 5000, har läst om summan 6500 kronor också, vilken summa som är rätt vet jag i...