söndag 11 juni 2017

Ledningen för räddningstjänsten i Lidköping

har det skrivits om en del, med problem som gäller högsta hönsen där.. Så har det även varit på Socialförvaltningen i Lidköping.. På båda ställen höll/håller man högsta hönsen hårt om ryggen från kommunen..
Har skrivit om det innan och det är att det är turbulens på brandstation i Lidköping. Vad som är fakta kan jag tyvärr inte förmedla då jag inte vet..
Men ett antal pensionerade brandmän jag talat med på stan ger samma bild om att det strulade på stationen någon talade om dålig ledarkompetens och en annan om rövslickerier.. Som tillsammans skulle skapa en tryckt stämning..
Nu kritiseras ledningen för Räddningstjänsten i en skrivelse till Lidköpings kommun. Det sägs att det sedan länge finns samarbetssvårigheter och brandmännens förtroende för ledningen brister..
I skrivelsen till kommunen kräver deltidsbrandmännen som skrivit under brevet att räddningstjänsten får ny chef..
Men som i fallet med en förutvarande socialchef så vill/begriper inte kommunens representant allvaret i det hela även om han försöker påskina det.. Kommundirektör Jan Fransson svarar att han har förtroende för räddningstjänstens ledning men han tar kritiken på allvar.. Vill alltså både äta kakan och ha den kvar.. Om det skulle framkomma ting som är svåra att ursäkta för kommunen så erbjuder man något/några års lönekompensation som för andra anställda skulle vara uppsägningstiden, kanske sex månader..
Ingen rök utan eld sägs det, men från kommunen när det gäller chefsposter verkar man ha rök utan att det finns en orsak..
Man kan undra om inte politiker, kommundirektörer och ledning hellre vill prata om skinande nya brandbilar och diverse övningar än att gå till botten med det som anställda ser som problem. "Tar kritiken på allvar!!" Möjligt men att göra något? Det är värre.. Men här ser ni en då vid tillfället ny brandbil..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Meningslöst!

Man kan undra om någon finner ett nöje i att klottra på fasader det är inte ens snyggt.. Likadant när man kastar skräp runt sig där man be...