måndag 5 juni 2017

Kommungranskarna

heter ett program som granskar kommunerna och deras eventuella mer suspekta förehavanden..
Kanske man skulle ta en titt på AB Bostäders och i förlängningen Lidköpings kommuns förehavande gällande tillsättning av ny vd för AB Bostäder..
Enligt NLT så blir det den nuvarande vd:s bror och att man kan ana ett lite suspekt handlande här ger väl uttalandet — Vi vet att det här är väldigt kontroversiellt men styrelsen är enig, säger ordförande Marita Bengtsson.. Så en enig styrelse garanterar ett riktigt förehavande?
Det som verkligen lyser suspekt är att han tillsattes utan att jobbet annonserats ut, man bestämde att han var så lämplig att någon annonsering inte behövdes.. Måste vara gott att veta att han besitter de enda meriterna i Sverige som gör honom lämplig för posten.. Men man behöver tydligen inte bry sig om ett moraliskt ansvar här..
Men naturligtvis har man en ursäkt till att han är bror till nuvarande vd och att inte det annonserades ut.....
— Vi vände på resonemanget: ska vi inte kunna ta den bäste vi kan få, bara för att han är bror till Per, uppger Marita Bengtsson.. Om det inte annonserades ut, hur vet ni då att han är den bästa? Har han papper på att det inte finns någon som vill söka denna post som är bättre eller minst lika bra? Smakar inte bra..
Men skit samma, nu har man beslutat sig och för mig låter det som på gränsen till korruption eller i alla fall något åt det hållet... Därför kanske kommungranskarna kan göra en lite koll på det hela eller varför inte UG.. Läser ni detta så gör gärna en liten granskning..

– Det här är inget konstigt alls, har personen i fråga bara rätt meriter så är det styrelsen som bestämmer, säger en lektor som undervisar i bland annat förvaltningsrätt vid Göteborgs Universitet.. Nähä!! Är det en vana från Göteborgs Universitet tro? "You scratch my back and I'll scratch yours"..

Inga kommentarer:

Studenten

Tisdagen den 5 juni springer studenterna ut i friheten med allt vad det innebär både före och efter.. Bland annat Fredagen den 8 juni är det...