måndag 29 maj 2017

Villa Bert!

Att herr Karlsson inte kan njuta av stillhet torde nog vara bekant utan det är alltid något.. Att det skulle bli något med boende var väl inga högre odds på..
Nu skall det lanseras en minivilla, om han står för det själv eller om "arga snickaren" är inblandad också vet jag inte.. Minivillan skall visst vara på ca 45 kvm fördelat på två plan och om man önskar altan eller balkong, men det är väl extra tillbehör..
Enligt uppgift skall huset innehålla allrum med kök, en toalett och ett litet sovrum på nedervåningen, ett större sovrum och garderober på andra våningen – totalt 45 kvadratmeter.. Går väl att knô ihop två personer men knappast fler..
Och som vanligt när herr Karlsson skall lansera något är intresset "enormt".. Förebilden skrivs det är de 25 kvadratmeter stora Attefallshusen, som i regel inte kräver bygglov, bara anmälningsplikt. – Det är det som är poängen, och det är de besked vi har fått av bostadsministern, att det inte ska behövas något bygglov påstår Bert Karlsson.. Det får jag ha starka tvivel emot..
Minivillan skall byggas i Polen där han har affärer redan och monteras ihop i Töreboda och priset kommer att liga runt en halv miljon.. Men frågan är vad som ingår och var/hur du anlägger det..
Vad som kan komma till är bottenplatta, VA/el anslutningar kanske internetuppkoppling.. Måste du köpa mark så kommer det till och anläggning av grönytor och annat.. Behöver du allt detta så är nog det totala priset närmare miljonen.. Då är du uppe i samma kvadratmeterpris som andra villor i Lidköpingsområdet..
Skall enligt prognos en första prototyp bli klar om några veckor då han skall presentera projektet under politikerveckan i Almedalen.. Varför han skall presentera det under den urtråkiga vecka vet jag inte.. Kanske tror på större publicitet då..
Om det blir en framgång återstår att se.. Bert Karlsson har ju varit delaktig i upp som en sol och ned som en pannkaka.. Om behovet av dessa minivillor finns och vad det kommer att kosta i slutändan..
Bild på Minivilla finns bland andra i NLT.. och kanske på fler medier..

Inga kommentarer:

Strömavbrott.

Var och handlade på Hjertbergs då det plötsligt blev kolsvart och då menar jag mörkt.. Dagsljuset var det man kunde se genom öppningar, det ...