söndag 28 maj 2017

Sol och värme samt torka.

Lika fort som värmen kom kan den vara över, men hoppet finns.. Tänk på att inte hysteriskt ge er ut och bränna "fläsket"..
Denna helg kan det lokalt bli uppemot 30 grader och med tanke på veckorna innan så är det rent tropiskt..
Så alltid kommer några att bränna sig och lida för det, och därför är tjatet om solskyddsmedel och att variera klädsel samt ibland söka skugga viktigt..
TT skriver att solens UV-index, som mäter styrkan på den skadliga delen av solens UV-strålning, kommer att vara högt.. UV-index är ett mått på styrkan av den skadliga delen av solens UV-strålning när den är som intensivast under dagen..
De flesta av oss vet väl vilken typ av hud vi har och anpassar oss därefter, det är ju korkat att utsätta sig för onödig smärta och risker..
Utöver solbränna så medför fint och varmt väder att grillsäsongen startar och ibland står grillröken tät.. Kanske inte så farligt om du sitter hemma på altan och grillar mer än eventuellt irriterade grannar.. Men är du ute i skog och mark kan det sluta i katastrof om du tänder en eld.. Det är snustorrt just nu.. På en sexgradig skala meddelar räddningstjänsten ligger det nu på en femma, vilket är högt.. Man varnar speciellt för engångsgrillar..

Inga kommentarer:

Närakuten.

Då har man om jag fattat rätt stängt den jourcentral som fanns ute vid Ågårdsskogens vårdcentral då man idag öppnar i sjukhusets lokaler.. ...