torsdag 4 maj 2017

Music Factory

i Skara läggs ner!! Music Factorys framtid är oviss, sedan förutsättningarna förändrats radikalt och ekonomin för 2017 och 2018 inte kommer att gå ihop sig.. Nu har styrelsen lagt ett förslag om att avveckla bolaget..
Man skriver om verksamheten på hemsidan.. "Music Factory är en kreativ mötesplats för aktörer med ljudet och musiken som den gemensamma nämnaren. I huset finns några av Sveriges modernaste utbildningslokaler för musik men Music Factory är även en plattform för företag, organisationer, föreningar och offentliga organisationer som alla arbetar med att utveckla och att utvecklas inom ramen för det vi kallar Kreativa Industrier."
Men tydligen så har inte detta räckt till om det nu läggs ner.. En gång i tiden härjade Bert Karlsson här i Skara med bolaget "Marianne" vilket på den tiden hade många av de bästa svenska artisterna, Lena PH och Carola var några om jag minns rätt..
Gällande Svensktoppen så kom genombrottet med "Hallå du gamle Indian" med Jigs samt "Aj-aj-aj" med Schytts. Det mest framgångsrika bandet försäljningsmässigt, utan konkurrens, var Vikingarna.. Det ryktas att herr Karlsson även hade ett samarbete med Dafgårds en gång i tiden.. Året skulle vara 2009 då inledde Bert Karlsson ett samarbete med Dafgårds. Bland annat har Bert tagit fram en pannkaka.. Vet inte om den säljs fortfarande men den blev väl ingen stor succé..
Nu om denna inrättning läggs ner så finns det väl inte så mycket kvar av den forna musikdominansen från Skara, men det har väl varit så ett bra tag..

Inga kommentarer:

Studenten

Tisdagen den 5 juni springer studenterna ut i friheten med allt vad det innebär både före och efter.. Bland annat Fredagen den 8 juni är det...