tisdag 23 maj 2017

Lidköpings kommun

är dåliga när det gäller företagsklimat om man får tro Näringslivets undersökning.. Tillsammans med Skara så har man en bottennotering i Skaraborg och inte särskilt framträdande i Sverige heller.. Men detta är näringslivets våta drömmar hur det skall vara..
Men å andra sidan är ett gott företagsklimat att önska ur flera synpunkter, men inte på de arbetandes bekostnad.. Vet inte hur kommunen ser på detta vad man ger dem för betyg i att bemöta de företag som vill etablera sig enligt näringslivet, men 45 000 vill man vara om dryga tio år.. Samt stora planer för en hamnstad..
Skulle inte förvåna mig om man klantar till Biltema etableringen så att den rinner ut i sanden, där verkar det vara stiltje för tillfället..
Betyg sätts på en skala mellan 1 = dåligt och 6 = utmärkt. Positiv andel är betyg 4 (bra) eller högre.. I den närheten når vare sig Lidköping eller Skara..
Skara 3.2.
Lidköping 3.23.

Grästorp 4.24 och klarar sig således bra..
Kan inte Lidköpings kommun förelägga ett studiebesök till Grästorp eller är det för nära? Vore det i Rom eller Paris så hade det väl gått bra..
Det var 2016 års ranking, nu får vi väl hoppas på att Lidköping ryckt upp sig till den 26 september då släpps årets ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner.. Eller är man fortfarande på "dekis".. Åter då enligt näringslivet..
– "Nu krävs krafttag från politiken på alla nivåer för att lösa problemen, gör det enklare och billigare att anställa, sänk skatten på arbete och bygg ut gymnasieskolans yrkesprogram ytterligare. Företagen måste få det lättare att hitta den kompetens man behöver, säger Svenskt Näringsliv.."
Jojo, man kanske skulle ta lite eget ansvar också och inte bara skrika på hjälp av skattemedel.. Betänk att detta är önskelista från näringslivet och troligen har en annan aktör fackföreningar andra tankar.. Det är inte bara näringslivets önskemål som skall beaktas..
Vill ni göra jämförelse med andra kommuner gör ni det här..

Inga kommentarer:

Stadståget.

Undrar i princip varje år om turisttåget som utgår från Kronocampingaen och kör runt i stan genom Limtorget åter skall dammas av.. Idag kör...