lördag 27 maj 2017

Inte mer fikaställen.

Nu vill man ha ett fikaställe vid solbryggorna bevars.. Park Gata som snabbt reagerat(hysteriskt?) och redan kommande vecka får ett förslag sin första politiska prövning. Man vill kunna sälja redan före midsommar.. Det är olika prioriteringar för olika projekt i denna stad..
Man vill ha en "tillfällig" torgyta intill solbryggorna och torgbron, enligt Park Gata. – Tanken är också att få dit en glass/caféverksamhet som ska drivas av privat entreprenör. Denna yta är en tillfällig sommaryta som ska möjliggöra en ny mötesplats..
Men det vimlar av mat/fika/glass ställen runt torget varför måste allt finnas inom ett bekvämt armlängd avstånd från bryggorna? Det är nog med konkurrens i centrum ändå och på sommaren är det många uteserveringar varför dra bort folk från dem? Går väl att gå o köpa en kopp kaffe att ta med sig i så fall till bryggorna..
Perfekt för att ta med sig en picknickkorg, kanske smyga ner en flaska vin så att inte elaka länsman ser det :) eller en termos kaffe plus lite tillbehör.. Mig kvittar det med denna verksamhet vid solbryggorna man lär ändå inte kunna köpa en kall öl där, men å andra sidan ligger en restaurang precis intill..
Så spara era 100 000 kronor som det beräknas kosta och låt det vara som det är.. Bara för att Lidköping räknas till kaféernas huvudstad i Sverige behövs det inte bli hysteriskt.. Det är väl ytan närmast på bilden man vill anlägga kafé då, onödigt tycker jag.. För kanske tre månader..

Inga kommentarer:

Meningslöst!

Man kan undra om någon finner ett nöje i att klottra på fasader det är inte ens snyggt.. Likadant när man kastar skräp runt sig där man be...