söndag 2 april 2017

Mördarsniglar.

Som sagt våren är kommen, men den är inta bara till godo.. Det märker inte minst de som har trädgårdar, ibland till förtvivlan..
Själv har jag bara en balkong så där släpps ingen jävel över bron.. Våren anländer och med den också mördarsniglarna. Hur många de blir i år beror på hur regnig maj månad blir säger experterna.. Då är frågan vilken man skall tänka mest på, Vänern som verkligen behöver mycket regn eller trädgårdarna..
Hur blir man då av med sniglarna när de väl kommer fram?
Experten svarar: "– Bli av med dem kan man inte. Det är väldigt svårt, det räcker att det är ett ägg eller snigel kvar, arten är tvåkönad och har en "oerhörd fortplantningsförmåga"..
Man får helt enkelt bekämpa dem och där rekommenderas halshuggning.. – Om man halshugger sniglar med en skarp egg så dör de omedelbart. Det är väldigt effektivt menar man.. Halshuggningarna i trädgården bör kompletteras med gifter, fällor, parasitmaskar och barriärer av olika slag som till exempel elstängsel och koppartrådar. Det viktigaste, enligt experter är att man aktivt bekämpar sniglarna"

På mig verkar det som nästan ett heltidsjobb.. När skall trädgårdsägare ha tid och njuta?

Öknamnet är väl mördarsnigel men arten heter väl Spansk skogssnigel har jag för mig, men skit samma vad den heter den lär inte vara välkommen i trädgården i alla fall..

Inga kommentarer:

Ny butik till Skara.

Både Framnäs och Änghagen kämpar med tomma lokaler.. Framnäs fick sorgebarnet f.d. EM möbler uthyrt efter lång tid till "EM" möble...