söndag 9 april 2017

Nya fartkameror i Skaraborg.

I takt med att Vägverket eller Trafikverket kanske man heter nu för tiden inte har råd med underhåll av vägnätet så väljer man att sätta upp fartkameror. När vägarna inte håller för normal hastighet måste rytmen dämpas och vad är då bättre än hot om böter..
Polisen har väl aldrig varit emot dessa kameror och inte Trafikverket heller, det är bara att säga ja amen.. Men man skall väl inte vara helt kritisk till dem de gör väl sin plikt på vissa sträckor, men det har en tendens att bli för många kameror samt för många dåliga vägstumpar..
Detta år skall man övervaka oss på fler ställen i Skaraborg.. Fyra kameror ska sättas upp på sträckan Falköping och Forentorp, fyra ska placeras mellan Grästorp och Vara, fyra på sträckan Gate och Hjo, fyra mellan Hasslerör och Sjötorp, två på sträckan mellan Otterbäcken och Gullspång och fyra mellan Slätte och Hova..
Det verkar som Lidköpings kommun blir förskonade, den nya vägsträckning som nu byggs till Källby blir väl av sådan bra kvalité att några kameror inte behövs.. Men man vet aldrig hur långt övervakningshysterin har nått då..
Sätta upp övervakningskameror i städer för att upptäcka oroligheter eller underlätta för t.ex. polisen att fånga grova brottslingar är mycket svårare, då tjafsar man genast om "integritet" som om vi skulle få en kamera in i våra sovrum. Men en uppsjö av kameror på våra vägar stirrande på oss går utmärkt och då handlar det ofta om betydligt mindre brott än vad som kan vara i våra städer
De nya kamerorna placeras ut efter samråd mellan Trafikverket och polisen. Det är ingen tvekan om att de har en dämpande effekt på hastigheten, kommenterar en kommissarie på Trafikpolisen i region väst pliktskyldigt..
Är det inte sheriffen som jagar bilister på vägarna så är det kameror. Bilister får utstå mycket skit från myndigheter i form av föreslagna nya höga skatter för miljömuppars tillfredsställelse till Trafikverket kortkommande i vägunderhåll.. Polisen blir dess förlängda arm att följa myndigheterna beslut..

Inga kommentarer:

Studenten

Tisdagen den 5 juni springer studenterna ut i friheten med allt vad det innebär både före och efter.. Bland annat Fredagen den 8 juni är det...