fredag 28 april 2017

Ingas café

Nu skall det gamla "Ingas café" åter få en ny ägare och skall återgå till ett traditionellt café..
Vilket tydligen betyder att man inte kommer att förnya alkoholtillståndet och det är enligt min mening synd, men det finns så många andra ställen att ta sig en öl på..
Ingas café hör väl till de riktigt gamla caféerna i Lidköping och har haft många ägare.. Har väl klarat sig relativt bra även om det ligger lite i sidan av så att säga.. Undrar om det inte är det äldsta caféet i Lidköping för det har funnits ett Café på just denna plats sedan 1850, på den tiden hette det Järnvägscaféet..
Det är en stentuff bransch att driva café i denna stad då konkurrensen är stenhård om det är något som det finns gott om så är det fikaställen och nu när sommaren nalkas blir det än fler..
Så vi får nog även inom en snar framtid se förändringar kanske ägarbyten i denna bransch där nog marginalen för många är mycket liten.. Och skillnaden på en kopp kaffe i pris kan vara enorm.. På en del ställen kostar en kopp kaffe mer än vad du får ge för kaffe och en kanelbulle på andra ställen..

Inga kommentarer:

Nivån i Vänern.

Tyckte väl när jag gick efter Vänerkanten vid Framnäs att nivån såg låg ut och så läste jag att man i förebyggande syfte hade ökat utsläppst...