söndag 23 april 2017

De satans fästingarna.

Det har rapporterats att huggormen har vaknat till.. För Agria Djurförsäkring har redan fått in flera anmälningar..
Vi är väl lyckligt lottade här i Norden som endast har huggormen som den främsta giftormen vilket betyder att man har mycket stor chans att klara sig vid ett hugg..
Personligen är jag mer rädd för de satans fästingarna, är det något djur som jag vill ha utrotat så är det fästingen.. Insektforskare tror på ett normalt fästingår detta år, vad man nu menar med normalt..
- Allt kan hända när det är fråga om naturen, men eftersom det varit en ganska mild vinter, så har fästingarna klarat sig relativt bra, säger experter.. Undrar om det kan bli mer av skiten på vissa ställen..
Med det milda vädret är fästingsäsongen är redan igång. Det är dags att vaccinera sig mot TBE om man kommer röra sig i riskområdena i Västra Götaland.. När temperaturen går över fyra-fem grader, då har vi fästingar ute i naturen, så kräken borde redan röra på sig..
För Västra Götaland är tyvärr vårt område ett riskområde för TBE.. Man skriver: "Områden öster om Vänern (exempelvis Kålland, Lidköping, Vinninga.."

Inga kommentarer:

Stadståget.

Undrar i princip varje år om turisttåget som utgår från Kronocampingaen och kör runt i stan genom Limtorget åter skall dammas av.. Idag kör...