onsdag 12 april 2017

Byggandets dilemma.

Det går inte många dagar mellan rubrikerna om att bygga flerfamiljshus eller villatomter och inte sällan förknippat med problem.. Kolla bara på Biltema vilken tid det tar var nu flaskhalsen ligger där och det blir ingen byggstart detta år heller.. Nu har Biltemabygget godkänts i samhällsbyggnadsnämnden.. Den lämnas därmed över till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.. Man tänker på sketchen med Hasse Alfredsson och när Televerket hade monopol när det tog lång tid att få en telefon inkopplad, "Det tog år bara att komma genom skalet skojade han".. Ryktet går att Biltema vill dra sig ur, men det lämnar vi därhän va? Kan väl knappast stämma..

Att Hamnstaden är och blir en långbänk är vi redan införstådda i, så mycket vatten lär rinna under broarna i Lidan innan det blir skarpt läge där.. Men på fler andra ställen kan man förhoppningsvis komma igång fortare.. Ett sådant ställe som bevisligen kommer fortare är höghusen på Lidåker..
Men det är inte bara i Lidköping det strular.. I Göteborg är det ca tio års väntetid på en hyreslägenhet och de allmännyttiga bolagen där klagar.. "Kommunen anmodar oss att bygga, men när vi har ett område blir det en enorm byråkrati som sätter käppar i hjulet". Politiker har länge pratat om detta hinder med byråkrati och överklaganden, men vad görs, knappast ett smack.. Det är bara när det skall till bostäder för invandringen man förbigår regler som kan vara hindrande.. Varför i tusan är det så svårt vid ordinarie byggande?
Samt att bostadsföretag inte vill bygga om de anser att ett område inte är attraktivt vilket ofta gäller för hyresrätter.. Men områden där det kostar miljoner av egna pengar att bo har man bättre koll på..
Nu är det snart dags för löneförhandlingar i byggbranschen så då får vi nog höra hur besvärligt det är för den branschen, förutom vid aktieutdelning och löner för den högsta hjärntrusten.

Inga kommentarer:

Fetta!

Vill man ha en specialdesignad registreringsskylt kostar det 5000, har läst om summan 6500 kronor också, vilken summa som är rätt vet jag i...