onsdag 1 mars 2017

Tågdepå i startgropen!

Nu har bygget på en tågverkstad avancerat ytterligare så nu ser det tusan ut som om det kommer att ske..
Man har utsett en byggherre och det blev Lidköpingsföretaget JMK som fick den äran.. Inte något av de stora precis men man plockar till sig lite jobb här och där, en del från kommunen också..
Det ligger ute på Skogvaktarevägen där industrihotellen finns som rymmer en massa andra företag också.. Assemblin får el och tele uppdraget samt VS och ventilation.. Tofta plåt står för ventilation och plåtarbeten.. Anbudet man vann på var 15 miljoner kronor och det måste väl vara enbart för byggnation av ny fastighet.. Totalt har jag för mig att jag läst en summa på ca 30 miljoner, då har man förbundit sig att använda verkstaden ett antal år vilket jag glömt bort hur många..
Nu är troligen en del av visionen genomförd, nu återstår elektrifieringen och allmän upprustning av Kinnekullebanan, vilket nog blir en betydlig större strid att ta.. Då denna bit av järnvägen ligger långt långt ner på prioriteringslistan för svensk järnväg, om den ens finns listad..
Man har i alla fall rivit den byggnaden som stod i vägen för bygget och nu har man fått ett kontrakt med en byggare.. Då skall det väl bara vara att sätt igång! För nu kan väl inget mer komma ivägen?

Inga kommentarer:

Stadståget.

Undrar i princip varje år om turisttåget som utgår från Kronocampingaen och kör runt i stan genom Limtorget åter skall dammas av.. Idag kör...