fredag 10 mars 2017

Scen på tapeten igen.

Det finns knappast något bygge eller renovering som inte åker på en "brasklapp".. Alltid är det något som man påpekar..
Nu kollar man vilka möjligheter det finns att utveckla De la Gardiegymnasiets aula för musik, teater och annat, vilket varit uppe hos Kultur- och fritidsnämnden för information.. Inga beslut har fattats och kommer väl inte så att göra under överskådlig tid.. Och innan byggstart...........
Man tycker att när ändå aulan skall renoveras så finns det ett gyllene tillfälle.. Men som sagt inte utan ett påpekande..
Samtidigt säger någon klok person, "behöver man vara varsam, det är en byggnad från mitten av 1950-talet som har en stil utvändigt och invändigt som minner om vad som var modernt då.."
Vad hade man trott? Att det skulle byggas enligt sockerlåda principen? Som blev populärt under 1950-60 talet.. Och framförallt när miljonprogrammet drog igång..
Snälla, gör det inte mer byråkratiskt än vad det är.. Man behöver inte ta hänsyn till absurdum..
Kan man inte expandera Röda Kvarn? Då kommer man förbi de som ömmar för 1950-talet.. Det borde väl gå att utöka platserna där ganska ordentligt, med lite vilja och intresse..
Arkivbild.
Under Hamnstadsdebatten var det någon som lade fram förslag om att bygga om f.d. Vestas gjuteri till stor scen.. Men då ville inte vissa politiker konkurrera med Vara.. Hur tänker man där nu då?
En sak är då säker att denna anskrämliga byggnad borde få någon form av ansiktslyft eller helt enkelt förpassas till de sälla jaktmarkerna för annat ändamål..
Arkivbild.
Men tydligen ger en plats vid aulan sämst odds just nu, tills man får reda på priset kanske.. Då får man eventuellt gå dit även när det inte är studenten..
Arkivbild.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gjuteriet håller ju på att byggas om till kontorshotell i detta nu. Så det kommer nog bli ordning på detta.

Leif Johansson. sa...

Jag undrar om du inte menar husen de kallar för "Sibirien" och det är inte gamla gjuteriet.

Stadståget.

Undrar i princip varje år om turisttåget som utgår från Kronocampingaen och kör runt i stan genom Limtorget åter skall dammas av.. Idag kör...