tisdag 7 mars 2017

Samåknings-app.

Det finns snart "appar" för allt i samhället så varför inte en om samåkning..
Västra Götalandsregionen och den ideella samåkningsrörelsen Skjutsgruppen ska ta fram en app för att få fler att samåka i Västsverige enligt ttela..
Tydligen skall man genom appen kunna skapa förutsättningar och förenkla för att öka samåkning i Västra Götalandsregionen säger man.. Appen som ska tas fram inkluderar privatpersoners enskilda resor, kollektivtrafik och grupper..
Jag vet inte, kanske den blir bra för vissa.. När vi drog varje helg till Norge i femton år så fixade vi lätt med samåkning.. Det var ju inget vardagligt åkande utan veckopendling som gjorde att det var begränsat med folk som åkte med, oftast de inom samma bransch och samma bygge..
Men med appen är väl tanken att när deltagare ska åt samma håll så erbjuder de sina tomma platser till varandra i t.ex. bilar, och delar sedan lika på kostnaderna.. Såvida alla bidrar med fordon skall ingen vinst utgå för någon av parterna.
Vi såg flera platser efter vägen där man parkerade sina bilar för att samåka, vid rastplatsen "Lidan" såg vi ett flertal bilar som stod, troligtvis de som samåkte.. Även precis innan vi åkte ut på E6 strax före Uddevallabron fanns en sådan plats..
Någon större påverkan på miljön lär det inte ha vad gäller utsläpp.. Hela Sverige släpper ut runt 1,6 promille av världens koldioxidutsläpp.. Men miljömupparna vill skattebelägga oss som om vi stod för 50% av världens utsläpp..

Inga kommentarer:

Glutenfri inte bättre.

Man blir irriterad på detta tjafs om glutenfri mat i reklamen.. En orsak är för att man kan ta bättre betalt.. Många tror att det är nytti...