torsdag 2 mars 2017

R 44:an

Sakta men säkert segar sig den nya vägen mellan Lidköping och Källby fram, den som skall avlasta trafiken genom Filsbäck som varit något av en propp.. Kommunens gubbar gör väl arbete där just nu på den tilltänkta vägen.. Skanska har väl inte börjat ännu..
Denna väg(44) skall innehålla fem broar och bli 2+1 väg med mittenräcke vilket gör denna sträcka till den mest påkostade i kommunen.. Och det är banne mig på tiden, ingen större väg har byggts här sedan man anlade Skaravägen och det var väl ca en miljon år sedan......
Inhouse Tech Göteborg har fått på uppdrag av Skanska Sverige AB att konstruera fem av broarna ingående i etappen.. För det är Skanska som står för anläggning av vägen.. Någon gång i oktober förra året trevade väl detta "bygge" igång och skall väl ta ett par år på sig att färdigställas då vi kan få en bra ändamålsenlig väg i kommunen..

Samtidigt skall långbänken Biltema stå klar och även Lidens handelsträdgård.. Om inte beskyddarna av centrum lägger sig i för mycket kommer väl det att bli någon mer butik därute.. I centrum där kommunen nu anlägger solbryggor som man undrar om folk kommer att utnyttja.. Det finns ju strandkanter med bättre miljö än Lidan menar jag..
Nog tror jag folk hellre väljer sjökanten än solbryggor i centrum, men klart vid evenemang som "Hjulafton" och liknande är de perfekta.. Och att det för övrigt inte blir ett stökigt tillhåll på kvällar..

Inga kommentarer:

Glutenfri inte bättre.

Man blir irriterad på detta tjafs om glutenfri mat i reklamen.. En orsak är för att man kan ta bättre betalt.. Många tror att det är nytti...