onsdag 8 mars 2017

Omfördelning och svagt intresse för hyresrätter.

Det rör på sig vad gäller etableringar från en del av staden till en annan. Samtidigt är det mindre rörelse vad gäller intresse för att bygga..
Först vad gäller etablering av butiker.. Nu kan vi läsa att Vänerblommor på Framnäs gör som så många andra gjort/gör det att flyttar till Änghagsområdet.. Till precis bakom MIO på Lindhagsgatan där det innan var ett plåtslageri..
Det gör ett ordentligt hål på den sidan av Framnäs handelscentrum med huset där EM möbler som stått tomt i minst sex år.. Men tydligen är att man har framtidshopp där då man enligt uppgifter i media förhandlar med butiker som "kanske" kommer.. Tur man har Hjertbergs och Willys annars hade vi nog sett ett Skara köpcentrum syndrom..
Men som sagt till sommaren kanske bilden är en annan för Framnäs om inte mer butiker väljer att dra till Änghagen..

Sedan har vi Sjölunda där det byggs bra men inte många byggfirmor eller hyresvärdar är intresserade av hyresrätter där, då få har nappat på de tomter som finns för det ändamålet.. Dåligt bara för att man inte får ha systemet med marknadshyror och kan skinna folk på vilka hyror man vill, men då kommer frågan om folk vill bo där..
Låt inte de hyresvärdar och andra som inte vill bygga hyresrätter få vara med på de attraktiva områdena för ingen går normalt med förlust på hyresrätter.. Kanske man inte kan ge den aktieutdelning man vill, men det får man leva med..
Lidens handelsträdgård i ungefär samma område blir följden av att Vänerblommor flyttar hit till Lindhagsgatan där man får betydligt större säljyta än vid nuvarande butik.. Arbete verkar redan pågå här, man väntar väl på bygglov för att blomstra ut riktigt med bygget.

Inga kommentarer:

Nivån i Vänern.

Tyckte väl när jag gick efter Vänerkanten vid Framnäs att nivån såg låg ut och så läste jag att man i förebyggande syfte hade ökat utsläppst...