tisdag 14 mars 2017

Nödhjälp.

Vet att det varit detta beteende i stan innan att någon går omkring med blommor och vill ge bort en blomma, tar man emot vill de ha pengar.. Knepen är många att försöka tigga pengar, från detta med blommor till att ringa på dörren och lämna fram en lapp som det står något på svenska på och t.ex. sälja en tavla..
Kan tänkas att flera av dem är i behov av hjälp men troligen är det så att det är organiserat och det går ingen omedelbar nöd på dem.. Personligen ger jag aldrig direkt hjälp på gatan eller tiggare utanför butiker, till helt nyligen var jag givare på Rädda Barnen tills man skulle ge ett överhuvud där ca 600 000 i lön.. Veronica Palm, då ordförande för Socialdemokraterna i Stockholm och styrelsens förslag till ny ordförande för Rädda barnen, skulle få ett heltidsarvode på 561.600 kronor om året för sitt jobb.. Det blev för mycket för mig och man lämnade..

Mina barn har ett mindre barn någonstans i ett fattigt land som man hjälper varje månad med en slant och det är märkligt vad bara en hundralapp i månaden kan göra.. De har haft var sitt barn nu under flera år, och har kunnat följa utvecklingen, genom bilder man fått.. Det verkar gå riktigt till, kan visserligen aldrig få garantier men man får tro och undersöka den organisation som får pengarna..
Det måste ju vara det bästa att bli hjälpta i hemlandet såvida det inte pågår ett krig.

Inga kommentarer:

Studenten

Tisdagen den 5 juni springer studenterna ut i friheten med allt vad det innebär både före och efter.. Bland annat Fredagen den 8 juni är det...