fredag 17 mars 2017

Lidköping har god ekonomi

skrivs det i NLT(var annars?) Lidköping har tydligen ännu god ekonomi om man får tro den mer eller mindre jubelsången i tidningen..
Vi får väl se framöver vad alla utgifter kommer att kosta oss i form av skatter och taxehöjningar.. Lokaltidningar brukar alltid påpeka från vilken låg nivå det höjs från, ungefär som om det inte då skulle kosta oss något...
Men att det är saftiga pengar(skulder) som är i omlopp eller kommer att vara, det är då säkert. Värmeverket kostade, reningsverket skall vi inte tala om, mottagningsstationen av el som byggs vid Ekestubben, alla vägprojekt inte minst R44 och politikernas lilla skötebarn Hamnstaden.. Sluttäckningen av avfall på Kartåsen lär väl kosta lite också..
Då är inte vård skola omsorg med som lär kosta multum, så nog tusan finns det hål att stoppa i.. Sedan har det talats om en ny scen och ett badhus??? Ja det vet i tusan, blir det något av detta, blir det nog en tummetott, om ens det..
Någon politiker tyckte vi kunde dra till Skövde och bada, så slapp man bygga något speciellt avancerat badhus här.. Man har ju för tusan kostat på utomhusbadet för sommaren och så har vi hela Vänern..
Men en stad måste utvecklas, men inte till vilket pris som helst, folk måste känna att det är lönsamt att bo här också.. Annars kan visionerna flyga och fara.. Och då är fritiden värdefull för många, går inte bara att fokusera på vård, skola och omsorg även om de är viktiga.. Men kroppen och sinnets välfärd kan väl hänvisas till Vård, skola, Omsorg..

Inga kommentarer:

Studenten

Tisdagen den 5 juni springer studenterna ut i friheten med allt vad det innebär både före och efter.. Bland annat Fredagen den 8 juni är det...