fredag 24 mars 2017

Gott polisarbete.

Polisområdeschefen i Skaraborg slår sig lite för bröstet, kan tänkas att hon vill slå ett slag för den kritiserad förändringen av svenskt polisväsende..
Vad man pekar på bland annat är att t.ex. Polisen i Lidköping kan var bland de bästa i landet på att klara upp anmälda brott. Uppklarningen ligger nu på över 50 procent.. Även för polisen i Skaraborg har det blivit en liten förbättring, 18 procent av alla anmälningar som anmälts och avslutats i år har redan gått till åklagare. Det var positiva siffror som chefen för polisområde Skaraborg, Helena Trolläng, redovisade vid en träff. En av dem som har lovordat polisens nya organisation..
Har polisen i Lidköping en uppklarningsprocent på 50 så får man väl vara nöjd antar jag, men betyder det att 50% inte klaras upp? Och att 18% går till åklagare i Skaraborg betyder väl inte att brotten är uppklarade? Kanske man kan förbättra den siffran när året är slut..

Nu får snart polisen flytta in i sina renoverade och nybyggda lokaler i gamla polishuset, då kanske man kan pressa fram lite mer än 50% för uppklarade brott.. Vad man kan se så verkar det bli fina lokaler och troligen är cellerna nu värda sitt namn.. Bra om det dessutom blir lite mer tillskott av poliser, så vi får väl se framtiden an med någorlunda tillförsikt.. På torsdag i nästa vecka(v 13) skall det nya polishuset i Lidköping invigas läste jag..

Inga kommentarer:

Stadståget.

Undrar i princip varje år om turisttåget som utgår från Kronocampingaen och kör runt i stan genom Limtorget åter skall dammas av.. Idag kör...