onsdag 1 mars 2017

Ingen beskyddar borgen.

Den sorgliga historien om Medeltidens värld i Götene rullar på ännu i media och det är långt ifrån ARN tidens era av positiv uppmärksamhet..
Vi kan läsa att borgen nu åter har drabbats av inbrott där den står och förfaller, man undrar vad tusan finns det att stjäla inuti den? Inte lär väl någon förvara något speciellt värdefullt där?
Det har tuggats mycket om ett avtal med medeltidsföreningen Infensus som vill nyttja borgen medan grannar helst vill ha bort den.. Om det kan vara en fråga om priset kanske, men hur som helst lär den inte bli billig att rusta upp och heller inte att riva ner.. Kan läggas till den kostnad på ca 100 miljoner eller vad det var som Götene kommun redan fått punga ut med.. Ännu ett av herr Karlssons äventyr som fallerade och som han krånglade sig ur..
Men som sagt om det fanns något att stjäla eller om det varit fråga om ren förstörelselusta är frågan då man slagit sönder fönster och gått lös på den inredning som fanns kvar. Stöld kan väl ha skett då man brutit sig in i den container där föreningen förvarar sitt material.. Inte första gången som man bryter sig in i låsta containrar..
Det var länge sedan riddarna kunde blicka ut över sina välskötta domäner, nu är den "korstågstiden" över..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Meningslöst!

Man kan undra om någon finner ett nöje i att klottra på fasader det är inte ens snyggt.. Likadant när man kastar skräp runt sig där man be...