torsdag 23 mars 2017

Bilmålvakt.

Vet inte hur det är i Lidköping med skulder på felparkerade bilar men i Floby i Falköpings kommun så fick man en ordentlig träff när polisen kollade en felparkerad bil. Ägaren hade p-anmärkllningar motsvarande 3 329 000 kronor..
Då använde man sig av för första gången vad man tror i Skaraborg av den så kallade bilmålvaktslagen.. Vilket innebär att man genom en lag från 2014 kan beslagta bilen för kommunens räkning och att ägaren med adress Västra Frölunda måste lösa ut den genom att betala böterna, vilket knappast lär ske här..
Denna person hade ca 100 bilar registrerade på sig och var en typisk bilmålvakt.. Kanske man skulle ta det ett steg till och ta alla hans registrerade bilar och låsa in, då kanske det blev en någorlunda verkan.. Finns ingen anledning att vara eftergiven mot dessa som sätter det i system att begå bedrägerier.. Men ibland ger politiker tusan i att följa upp när en ny lag tagits i bruk, det fodras en blåslampa i arslet på dem..
Hoppas detta sker automatiskt med kontroll av bilar, så dess mer som åker dit med massiva p-skulder dess bättre..
Kanske om det varit en bil av lyxklass så hade man varit mer försiktig med att låta en bilmålvakt ta hand om den nu när denna lag finns.. Men eftersom dessa målvakter fortfarande existerar så måste det väl till något mer.. Som att ta alla deras registrerade bilar..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Meningslöst!

Man kan undra om någon finner ett nöje i att klottra på fasader det är inte ens snyggt.. Likadant när man kastar skräp runt sig där man be...