måndag 6 mars 2017

Barnvagnsmarsch.

I dessa tider är det viktigt att vi håller oss till våra traditioner och förordningar.. Inte minst sedan högerextrema religiösa grupper från USA försöker påverka t.ex. vår abortlagstiftning.. Tänker då på den barnmorska som försöker få det till att hennes samvete skall råda över kvinnors beslut att välja abort..
Det är den amerikanska, kristna lobbyorganisationen Alliance Defending Freedom, ADF, som har gett pengar till de juridiska ombud som arbetar för denna religiösa barnmorska som vill att alla skall ha hennes religiösa syn..

På lördag 11-mars går Barnvagnsmarschen i Lidköping åter. Den genomfördes första gången förra året och riktar uppmärksamhet på mödradödlighet och kvinnors rätt att bestämma över sin kropp.. Båda mycket viktiga saker som inte får infiltreras av religiösa fanatiker eller ekonomiska skrupler..
Religion skall inte tillåtas styra över andra människor som inte vill ha den, det är en ren privatsak och framför allt skall inte människor kunna åberopa någon samvetsklausul på grund av sin religion inom sitt arbete.. Då får man byta arbetsuppgifter eller söka annat jobb.. En kyka av vilken sort det gäller är till för dem som tror på dess innehåll för privat del..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Stadståget.

Undrar i princip varje år om turisttåget som utgår från Kronocampingaen och kör runt i stan genom Limtorget åter skall dammas av.. Idag kör...