lördag 4 februari 2017

Trygg hemgång.

De flesta av oss kommer inte i kontakt med detta fenomen som heter "Trygg hemgång" och det är väl en fördel.. Men så finns det människor som har väldig nytta av det och för vår personliga del vet man aldrig..
Trygg hamgång är en hjälp att åter komma igång med vardagsrutinerna hemma efter en lite längre tids sjukhusvistelse. Det kan t.ex. stå personer och vänta hemma på att man kommer hem och kolla om något är akut och vilken hjälp som behövs.. Det behöver sällan vara något stort som dras igång utan oftast hjälper det med det relativt lilla..
Nu är det inte alla kommuner som erbjuder detta konstigt nog, Lidköping gör det och de som inte gör det har en märklig ursäkt "problem med att få olika yrkesgrupper att samarbeta"?? Det går i de flesta kommuner men inte en del!!
I Skaraborg är det några som erbjuder Trygg hemgång..
Lidköping.
Skövde.
Töreboda.


De som uppgav att de inte hade den tjänsten var:
Essunga.
Gullspång.
Götene.
Hjo.
Mariestad.
Skara.
Vara.


Man hade från PRO skickat ut till samtliga 290 kommuner i Sverige men av dem valde av någon anledning 87 kommuner att inte de behövde svara.. Så förmodligen är listan över de som inte har tjänsten i Skaraborg större.. Falköping t.ex. hittade jag inte..
Kan inte vara någon katastrofal extra kostnad för kommunerna så lite obegripligt är det att man inte har den servisen..

Inga kommentarer:

Ny butik till Skara.

Både Framnäs och Änghagen kämpar med tomma lokaler.. Framnäs fick sorgebarnet f.d. EM möbler uthyrt efter lång tid till "EM" möble...