onsdag 1 februari 2017

PRO matkasse

PRO har åter genomfört en undersökning om vad vi får betala för en matkasse och Skaraborg kom på andra plats i Sverige efter Halland..
Stora butiker i Skaraborg som var med: Coop Extra Falköping, Coop Extra Lidköping, Coop Extra Tidaholm, Coop Forum Skara, Ica Kvantum Götene, Ica Kvantum Hjertberg Lidköping, Ica Kvantum Mariestad, Ica Kvantum Tidaholm, Ica Supermarket Hjo, Maxi Ica Stormarknad Falköping, Netto Götene och Willys Falköping..
Nu är inte Willys Lidköping med men dock Willys Falköping och de har väl samma priser förmodar jag, skiljer väl ibland på extrapriser, men de räknas ändå inte med..
Och faktiskt hade faktiskt Coop extra i Lidköping har tredje billigaste matkassen i landet, enligt PRO:s årliga prisundersökning som presenterades idag..
Matkassen kostade i Skaraborg i genomsnitt 932,39. Vid Coop Extra i Lidköping var priset 765,65.. Så det blir till att kolla på dessa varor på COOP då eftersom de ingick i matkassen..
I PRO:s matkasse jämfördes priset på följande varor av samma tillverkare: Knäckebröd, chokladdryck, kaffe, ärtsoppa, köttbullar, fryst torskfilé, bananer, potatis, glass, chips, falukorv, fläskkotletter, kycklingfilé, hushållsmedwurst, leverpastej, nötfärs, ägg, filmjölk, prästost, Bregottsmör, standardmjölk, smör, vispgrädde, salt, havregryn, nyponsoppa, rödbetor, senap, smörgåsgurka, bitsocker, spaghetti, strösocker, ketchup och vetemjöl..

En matkasse hos Coop extra i Lidköping kostade 765,65 kronor, att jämföra med snittpriset i landet på som ligger på 982,44. Hos Ica Kvantum Hjertbergs kostar samma matkasse 804,91 kronor.. Vad den kostar på Willys här i Lidköping finns inte med, men eftersom COOP Lidköping är tredje billigaste i landet så lär de väl inte vara billigare..
Undersökningen är gjord i september förra året så vi får väl hoppas att inte COOP har smyghöjt sedan dess..
Måste vara rena julafton för COOP att åter vara billigast i Lidköping och dessutom bland de billigaste i landet.. Och kanske liten fördel för Änghagens handelsområde.

Inga kommentarer:

Meningslöst!

Man kan undra om någon finner ett nöje i att klottra på fasader det är inte ens snyggt.. Likadant när man kastar skräp runt sig där man be...