torsdag 9 februari 2017

P-skiva eller inte!

Nu har frågan ställts i Skara om kommun kan tänka sig p-skiva i centrum där. I Skaraborg har Skövde och Lidköping avgifter.. Har för mig det finns eller fanns p-skiva på den privata delen av parkeringen som kallas för Domusparkeringen..
Och som i massor av andra fall i Skara som i Lidköping tas centrumhandeln som gisslan.. – "Men frågan är om vi skall matcha centrum med p-skiva och service som köpcentra i ytterkanterna. Ska vi ha en livskraftig centrumhandel måste kommunen hjälpa till är argumenten.."
Har svårt att förstå att en p-skiva skulle hjälpa så särskilt mycket, tillgången på platser är väl det viktigaste, nu för tiden kan du betala med mobilen om du så önskar och inte är det dyrt heller.. På parkeringen bakom Åhléns finns det betald parkering och fri.. Den fria är nästan alltid full så också den på taket till Åhléns.. På den betalda kan du hitta lite parkering och det är väl det som är meningen, vill du betala för dig så finns det en liten större möjlighet..
I ytterområdena är det fastighetsägarna och butikerna som får betala för parkeringen i centrum är det på skattebetalarnas bekostnad, men om fastighetsägare och butiker betalar så visst..

Visst skall kommunen hålla centrum attraktivt ingen tvekan om den saken men vad gäller handel skall centrum leva på egna meriter och det är inte många butiker i ytterområdena som konkurrerar med handeln i centrum, finns lite men inte så det skulle påverka centrum negativt.. Så därför är "centrum-protektionism" bara korkat och det är mest arkitekter och kulturarbetare som hoar om centrum och att begränsa handeln annorstädes..
Centrum i Lidköping har butiker som lockar folk och lider no9g inte av det, möjligtvis är det hyresvärdar som är problemet med skyhöga hyror och det är dilemmat när kommunen går in och "förskönar". Det kan ge dessa hyresvärdar orsak att höja hyrorna ännu mer..
Här vill man bygga lägenheter på denna tak-parkering och då måste man bygga ett p-hus annars så skall ni få se centrum-död.. Och i ett p-hus lär man knappast erbjuda en p-skiva det vore väl att ge bort dyrbar plats.. När nu politikerna kommit så långt vilket lär dröja..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Nivån i Vänern.

Tyckte väl när jag gick efter Vänerkanten vid Framnäs att nivån såg låg ut och så läste jag att man i förebyggande syfte hade ökat utsläppst...