fredag 24 februari 2017

Priser för nyproduktion av hus stiger.

Nu har turen kommit till Vinninga..Det pågår och är väl snart färdigt bygge för bland annat trygghetsboende i Vinninga.. Nu vill även kommunen åtgärda äldreboendet där.. Lidköpings kommun upphandlar på Totalentreprenad om- och tillbyggnad av Bäckliden äldreboende i Vinninga.. Idag är det 13 dagar kvar på anbudet.. Får hoppas att inte även detta blir för dyrt och byggfirmorna hugger, så att samma situation uppstår som när Lidköpings kommun drar tillbaks upphandlingsprocessen på grund av för höga anbud vad gäller förskolebygget i Stenporten..
Den höga efterfrågan inom byggsektorn har gjort att anbuden ligger mycket högt, menar politikerna.. Och vad säger att det inte drabbar även detta bygge?
Så är det på denna marknad där efterfrågan styr prislappen, efter magra år vill byggbolagen ta igen och fylla på kassorna för kommande magra år samt naturligtvis fylla på aktieägarnas plånböcker..
Det enda som kan motverka är att det är många om anbudet och att ingen olaglig kartell-bildning har uppstått.. Står man inför ett massivt byggande kan faran vara överhängande och säkert är att det blir dyrare att bygga, men vad gäller hyreshus drabbar det inte skattebetalarna utan hyresgästerna.. Där finns det en gräns vad man anser sig vilja betala..
Ny produktionen av hus i Lidköping som här på Lidåker är väl ännu inte så het att priserna rakar rejält i höjden och man är väl lite mer känsligare med skattepengar än med hyresgästers pengar.. Hos hyresgäster får bolagen ta smärtgränsen i beräkning, ingen vill ha outhyrda lägenheter..

Inga kommentarer:

Närakuten.

Då har man om jag fattat rätt stängt den jourcentral som fanns ute vid Ågårdsskogens vårdcentral då man idag öppnar i sjukhusets lokaler.. ...