torsdag 23 februari 2017

Mycket om vårdcentraler.

Det är mycket nu i media om våra vårdcentraler och vi kan läsa om skräckexempel.. Vårdcentraler som inte klarar sin uppgift där väntetiden är kopiös.. Vårdcentral som anställt läkare utan någon större kompetens och inte vill se det innan de blir uthängda i media. vårdcentraler som kämpar mot personalbrist o.s.v... o.s.v....
Kirsebergs vårdcentral i region Skåne är ett skräckexempel på hur det kan gå med inkompetent läkare och Biskopsgården i Göteborg tvingas anlita väktare för att hålla ordning bara några vårdcentraler som brottas med problem..
I Lidköping har vi väl tre vårdcentraler och vad jag förstår har ingen av dessa några större problem, det gäller Praktikertjänst AB Hamnstadens Vårdcentral, Närhälsan Ågårdsskogen vårdcentral och BVC, Guldvingens vårdcentral.. Även om inte allt är frid och fröjd så har väl dessa i stora drag bra ordning.. Därtill kommer akuten men där är det väl efter tillgång och efterfrågan vilken tid det tar..
Nu skall barnmorskemottagningarna på Guldvingen och Ågårdsskogen flyttas till gamla Tingshuset har det stått, men det dröjer något år tills dess det byggts om..

Nu har i alla fall Guldvingen infört tidsbeställning för besök så även till labbet.. Man säger att det skall korta väntetiden, vi får väl se.. Lite bökigt om man skall beställa tid via internet, kanske kunde vara lite enklare.. Så borta är att du kan gå och ta en nummerlapp, nu måste du ha tidsbeställt.. Hur det är på Praktikertjänst AB Hamnstaden vet jag inte..

Inga kommentarer:

Stadståget.

Undrar i princip varje år om turisttåget som utgår från Kronocampingaen och kör runt i stan genom Limtorget åter skall dammas av.. Idag kör...