söndag 19 februari 2017

Modulhus på modet.

Lite här och var i vår stad poppar det upp modulhus som skall stå där i tio år eller något.. En quick lösning när man inte hängt med av olika anledningar..
Är det inte bostäder för asylsökande så är det förskolor.. Inget billigt alternativ fast de tongångarna hörts från AB Bostäders hövding, ser man till hyreskostnaden på husen vid brandstation så verkar det inte vara billigare där, snarare tvärtom.. Lägenhets typ A och B i modulhusen med två rum och kök, 40,0 m² blir 4 667 kronor/månad, det ger jag för 60 m² för samma hyresvärd..

Nu håller man på och färdigställer en förskola tror jag efter cykelvägen mot Änghagen centrum vid Östbyskolan.. Där intill lekplatsen vid bäcken skall man tydligen provisoriskt inhysa barn för ett tag tills kommun byggt ikapp sig i detta hänseende.. Ute på Lidåker färdigställs en komplett förskola, granne med höghusen som nu byggs..
Det är flera modulhus områden nu och man har pratat om ett på gräsplan vid Fredriksdalsskolan, men där finns inget beslut ännu..
Undrar vad dessa hus skall användas till när de inte får användas som tillfällig lösning längre.. Kanske blir ved till värmeverket? Men där lider man av varma vintrar så åtgången är minimal.. Kanske i malpåse och vänta på nästa våg av något slag! Eller hyr man dem?

Inga kommentarer:

Meningslöst!

Man kan undra om någon finner ett nöje i att klottra på fasader det är inte ens snyggt.. Likadant när man kastar skräp runt sig där man be...