lördag 25 februari 2017

Framme i centrum.

Vad solen gör.. Idag var jag som vanligt framme runt Nya Stadens Torg och det var ganska mycket folk och lite mer knallar hade slagit upp sina stånd.. Gick in i butiker och kollad, några optikbutiker, HM, Cubus mm.. Och alla var om inte fulla så mycket med folk.. Men klädbutikerna har jävligt svårt att ha XXL i kläder så det får bli en tur ut till Rydéns, de vet jag har, både i byxor och tröjor..
Men annars var det trevligt i centrum med flera att tjöta med och av någon anledning blev man sugen att gå till en statlig inrättning som inte vill att man handlar för mycket där.. Men det är inget att bry sig om och köpa det man känner för.. Inga mastodont köer var det..
Som en oas ligger det där en av få statliga inrättningar vi har kvar i stan.. Kommer ihåg när systembolaget låg på Järnvägsgatan alldeles intill Konditori Cecil.. Där fick man handla över disk vilket försvann först när man flyttade till nuvarande ställe..
Arkivbild.
Har för mig att man flyttade hit runt 2004, byggdes ut för inte så länge sedan till en praktiskt butik, även om den kunde varit lite större.. Men det finns väl någon korkad alkoholbestämmelse om att inte dessa butiker får se för inbjudande ut.. Politikerna måste ju tänka på alla oss presumtiva alkoholister..

Inga kommentarer:

Närakuten.

Då har man om jag fattat rätt stängt den jourcentral som fanns ute vid Ågårdsskogens vårdcentral då man idag öppnar i sjukhusets lokaler.. ...