fredag 24 februari 2017

BB snart en bristvara.

Det är ett skrivande i media om att man lägger ner BB i vissa orter och man lär föräldrar att föda i bilen.. Är det ett accepterande av att man skall godta att fler BB läggs ner? Nästa steg, föd hemma, beställ en barnmorska på internet..

År 2003 kunde vi läsa, "så kom beslutet som innebär att Lidköping mister sitt BB." Orsaken var att Västra Götalands regionen målade upp en ekonomisk apokalyps.. Då ansåg Sjukvårdspartiet att regionens majoritet saknar ett trovärdigt helhetstänkande. Beslutet att lägga ner BB i Lidköping anser man vara ett rent makt- och prestigebeslut..
Man kan undra och naturligtvis för att få bättre ekonomi i sjukhuset i Skövde, nog fan kan man åka i Lidköping för att rädda ekonomin.. Innan var BB här i stan stäng över semestertider då vi själva blev drabbade når vår dotter föddes, fick dra till Skövde mitt i natten..
Men sträckan är inte så där lång som tur är för någon utbildning i bil-födande hade vi inte fått, bara någon allmän kurs i andning och sådant.. Även som far fick man en mindre roll.. Senare fick vi tvillingar och då var det ett ordentligt pådrag, då hade vi turen att kunna få dem på vårt då varande fina BB i Lidköping som togs ifrån oss som med så mycket annat statligt..

När man senare försökte sig på akuten, vilket man förnekade så tog det hus i helsike och även jag som aldrig annars delta i aktioner gick med i demonstrationståget från sjukhuset till torget.. Vad än dessa politiska exemplar då sade så tror jag att någon form av försämring diskuterades, sedan fick vi vad nu är en bra akut med dubbla ambulansintag..
Bara tanken på att man också skulle röra vår akut fick massor av folk att ilskna till och budskapet var starkt, "bort med tassarna från vår akut". Efter blev det vänliga tassar som uppgraderade..
Arkivbild.
Efteråt som sagt fick vi en uppgraderad akutmottagning med ändamålsenligt ambulansintag..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Glutenfri inte bättre.

Man blir irriterad på detta tjafs om glutenfri mat i reklamen.. En orsak är för att man kan ta bättre betalt.. Många tror att det är nytti...