fredag 20 januari 2017

Vilket öde drabbar det gamla vattentornet?

Det har varit tyst om vårt gamla vattentorn ett bra tag nu.. För något år sedan eller däromkring så fick man inhägna runt tornet..
Då trillade det ner stenar vilket på sätt och viss är kränkande för trotjänaren.. Då blev det avstängt runt om för man befarar nedfallande stenar då underhållet inte varit det bästa. Så någon åtgärd måste till antingen får man riva hela rasket eller så får man ta fram plånboken och restaurera det.. vilket man än väljer så får man ta fram plånboken..
Nu är nog det hela åtgärdat för avspärrningarna är borta, men vad som skall ske med tornet är inte känt.. Om man ens har någon plan för det, kommun har ju mycket nu för tiden som skall belasta skattesedeln..
En förening bildades 1992, kallad GVV(Gamla Vattentornets Vänner) och den har bidragit till att rivningshotet nu är borta läste jag..
Har tyvärr inte hört något om dessa och om de bidragit till att det inte revs är det bra.. Men det behövs åstadkomma något mer, även mer än en utkiksplats om man fortfarande får gå upp..
Det är en vacker syn inte minst om det omgärdas av snö.. Men något mer måste man väl kunna göra med det, utöver att folk kan ta sig upp, om man nu kan det i dagens läge..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Meningslöst!

Man kan undra om någon finner ett nöje i att klottra på fasader det är inte ens snyggt.. Likadant när man kastar skräp runt sig där man be...