onsdag 11 januari 2017

Vårdbedragare.

Alla kan vi bli utsatta för bedrägerier och nu i "cyberrymd tider" så kan det vara ännu svårare att värna sig.. En grupp som är extra utsatta är äldre.. Där flera av tradition tror att alla människor är ärliga.. Det utnyttjas av skrupelfria individer..
Även inom vården förekommer dessa människor.. Äldre personer luras att lämna ut sina kontouppgifter till personer som säger sig ringa från vårdcentralen.. Västra Götalandsregionen varnar allmänheten för bedrägeriförsök..
I ett pressmeddelande skriver Västra Götalandsregionen att flera fall av sådana här bedrägeriförsök redan blivit polisanmälda..
Tillvägagångssättet har i samtliga fall varit i stort sett det samma..
– En eller flera personer som utger sig för att vara läkare på vårdcentralen har i flera fall den senaste månaden kontaktat äldre patienter i Västra Götaland via telefon. Bedragarna har bland annat försökt få patienterna att beställa och köpa dyra mediciner från utlandet, säger en säkerhetsstrateg..
En sak som bedragarna har gemensamt är att man ALLTID ber om de kontaktades betalnings- och kontouppgifter.. – Det är viktigt att veta att man aldrig ska lämna ut kontouppgifter eller koder till någon på telefon upplyser man.. Samt att vården inte ringer upp och ber om kontouppgifter.. Betalning sker direkt på t.ex vårdcentraler kontant eller mot faktura.. Mediciner betalas på apoteken.. Köp aldrig receptbelagda mediciner via internet..

Inga kommentarer:

Stadståget.

Undrar i princip varje år om turisttåget som utgår från Kronocampingaen och kör runt i stan genom Limtorget åter skall dammas av.. Idag kör...