tisdag 10 januari 2017

Vädret igen.

Det går inte att komma ifrån utan att det blir mycket väder, speciellt när man varnar för snödrev och liknande..
SMHI har utfärdat en klass 1-varning i Västra Götaland, längst med Skagerack och Kattegatt, då ett par lågtryck är på väg in västerifrån under onsdagen. Det leder till att vindarna ökar till kuling, med 15 m/s i vindbyarna, vilket resulterar i mycket hårda vindbyar..
Längst med Bohus- och Hallandskusten väntas i huvudsak regn under onsdagen, men ju längre inåt landet fronten rör sig, övergår regnet till kraftigt snöfall. SMHI har därför varnat för risk för drivbildning och dålig sikt - och att klass 1-varningen kan övergå till klass 2-varning..
Så om det betyder att vi här skall få drivor av snö på vägarna i våra trakter får vi se.. Ta med det i beräkningen om ni skall ut på vägen om någon eller några dagar..
Vi andra som inte skall ut kan t.ex. läsa en bok eller något kanske tända ett ljus medan snön yr utanför.. Och kommunen får kanske aktivera snösvängen, eller så blir det inget..

Inga kommentarer:

Ny butik till Skara.

Både Framnäs och Änghagen kämpar med tomma lokaler.. Framnäs fick sorgebarnet f.d. EM möbler uthyrt efter lång tid till "EM" möble...