söndag 1 januari 2017

Utveckling.

När som helst passerar Sverige tio miljoner invånare om man får tro SCB.. På lokal Lidköpingsnivå spekulerar man om 45 000 boende i kommunen år 2030, undrar om vi passerar 40 000 i slutet av detta år!! Det är väl inte så hysteriskt viktigt hur många vi är i år eller 2030, men kommunens tjänstemän/politiker måste ju planera.. Man får gå från visioner som flödar till verkligheten..
I slutet av detta år skall väl höghusen på Lidåker kommit en bra bit upp i höjden, kanske några mindre projekt är på gång.. Den nya vägen utanför Filsbäck är väl i full fart.. Medan vår Hamnstad lär dröja ca fyra år innan de första husen är på plats..
Höjd skatt skall vi väl få och var det inte tal om höjd VA-taxa för vårt sprillans nya reningsverk ute vid Ekestubben.. Vi över 65 får åka gratis buss inom kommunen.. Biltema skall väl börja ta form förhoppningsvis och i centrum kommer väl butiker att upphöra och komma..
Kanske detta år det blir politiskt tjafs om Entré Syd, Åhlénsparkeringen och likaså tjafs om vår biltrafik där vi tyvärr har en bilfientlig trafikchef, som man förhoppningsvis byter ut detta år..
Nog lär det bli mycket att gilla eller reta sig på både vad gäller vår omgivning privat och allmänt.. Här kommer mina personliga åsikter att flamma på vinst och förlust.. Ta det för vad det är, mina åsikter..

Inga kommentarer:

Nivån i Vänern.

Tyckte väl när jag gick efter Vänerkanten vid Framnäs att nivån såg låg ut och så läste jag att man i förebyggande syfte hade ökat utsläppst...