lördag 7 januari 2017

Tuggummi elände.

I Singapore är tuggummi enbart lagligt om det används i medicinskt syfte.. Skulle du tugga tuggummi utan ordination från läkare, och dessutom spottar ut det på gatan riskerar man en bot på 700 dollar.. Det är i dagens värde drygt 6000 kronor..
Kanske det skulle behövas ett tuggummiförbud här också, kollar man t.ex. på Stenportsgatan där det är gågata ser man nästan på varenda betongplatta tuggummi som är nedtrampade i plattorna, inte vackert..
Man kanske inte tänker på det när man går på gatan, men när man väl kastar en blick nedåt så märker man alla tuggummin.. Inget världsproblem, men ibland reagerar man även på det lilla..
Större problem är väl att det är folktomt under stora delar på veckorna, lördag eftermiddag och söndag är i princip öde, även under sommartid.. Finns inget ännu som lockar fram folk eller gör att butikerna har öppet lite längre.. Stan är väl inte stor nog för ett jämnt flöde under längre tid..

Inga kommentarer:

Stadståget.

Undrar i princip varje år om turisttåget som utgår från Kronocampingaen och kör runt i stan genom Limtorget åter skall dammas av.. Idag kör...